logolast-bg-curves

Дата на създаване
15.10.1995

С подкрепата на
Американска агенция за международно развитие

Основатели (5)
Община Стара Загора, Търговско-промишлена палата – Стара Загора, Тракийски университет, Българо-германски образователен център, Асоциация за частна инициатива и предприемачество

Настоящи членове (9)
Oбщините Стара ЗагораНиколаевоБратя ДаскаловиГурковоОпан и РадневоТракийски университетБългаро-германски център за професионално обучениеТърговско-промишлена палата.

Мисия
Да подпомогне изграждането на местен механизъм за управление на процесите при прехода към пазарна икономика и демократизиране на обществото чрез: разработване и осъществяване на стратегии за устойчиво развитие на местната и регионална икономика и търсене на възможности за тяхното осъществяване; насърчаване и подпомагане на малкия и среден частен бизнес; популяризиране на региона и привличане на национални и чужди инвестиции.

Агенцията в момента
Предлага подкрепа на МСП в региона, работещи в областта на производството, търговията, услугите и селското стопанство; търсене на контакти за привличане на партньори от страната и чужбина; комплексна помощ за стартиране и успешно развитие на собствен бизнес, както и за подобряване ефективността на вече утвърдени фирми и други.

 

Агенция за регионално икономическо развитие – Стара Загора покри Международния стандарт за бизнес съвети и подкрепа, разработен врамките на проект BASIS, със съфинансирането на програма Учене през целия живот на ЕК. АРИР-Стара Загора получи сертификата си на международна конференция запредставяне на Стандарта, състояла се на 29 октомври 2009. Наконференцията присъстваха специалисти и експерти от цяла Европа, желаещи да научат повече за новата общоевропейска инициатива за създаването на  съвместими и последователни стандарти за тези, коитоконсултират и подкрепят малките и средни предприятия.
 
Basis е нов стандарт за този вид услуги, който има амбицията за първи път да въведе различни качествени модели и компетенции след общоевропейско проучване за установяване на критичните фактори за успех.

Работата по създаване на Стандарта отне 2 години международни разработки и пилотни тестове. Като резултат той е свързващ, практичен и лесен за прилагане и ползване като рамка за успешно управление на услугите в подкрепа на МСП.

 


За контакти
6000 Стара Загора, ул. “Ген. Столетов” 127
тел. 042 605 007, тел/факс 042 638 075
e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
website: www.szeda.eu
Румяна Грозева, Изпълнителен директор


Възможности за финансиране
Текущи проекти
Бюлетини
No result...
Абонирайте се за бюлетина